خطرات بارداری کداماند؟ این خطرات چگونه مادر و جنین را تحت تاثیر قرار میدهند؟ خطرات دوران بارداری ممکن است مشکلات پزشکی درمان نشده از دوران قبل بارداری باشند. همچنین این خطرات میتوانند برای اولین بار در دوره حاملگی بروز یابند. از جمله رایج ترین مشکلات تهدید کننده برای مادران و فرزندان آنها در دوران بارداری میتوان به افزایش فشار خون، دیابت، عفونت ادرار و مشکلات مرتبط با سلامت روان اشاره کرد. ما در ادامه به توضیحات بیشتری در مورد انواع خطرات بارداری پرداختهایم. بهره بردن از مشاوره کودک کمک میکند تا مادران از زمانی که تصمیم به بارداری دارند تا موقع زایمان در سلامت کامل جسمی و روانی قرار گیرند.
بیشتر بخوانید : علائم بارداری | نشانه های اولیه بارداری کدامند ؟
منبع: خطرات بارداری
خطرات بارداری | مشکلات مرتبط با دوران قبل از حاملگی
بسیار اهمیت دارد که هنگام بارداری تمام مشکلات پزشکی سابق خود را با متخصص در میان بگذارید چرا که شما در این دوران نمیتوانید از هر دارو یا درمان پزشکی استفاده کنید. برخی از داروها برای جنین بسیار خطرناک هستند و میتوانند زمینه ساز بروز نقصهای مادرزادی در فرزندتان را ایجاد نمایند. همچنین آسیبهایی نظیر سقط جنین یا مرده زایی نیز میتوانند در نتیجه مصرف داروهای ممنوعه در دوران بارداری اتفاق بیافتند. در نتیجه بسیار اهمیت دارد که سلامت جسمانی خود را به درستی ارزیابی کنید و در مورد مصرف هرگونه دارو از متخصصین سوال بپرسید.
بیشتر بخوانید : مصرف دارو در بارداری
خطرات بارداری | آنچه در طول بارداری اتفاق میافتد
در طول دوران بارداری ممکن است مشکلات جسمانی یا روانشناختی خاصی بروز پیدا کنند که مادر، جنین یا هردوی آنها را درگیر خود کنند. ما در ادامه به مهم ترین مسائلی که در این دوران رخ میدهند اشاره کردهایم.
1- کم خونی
کم خونی به وضعیتی گفته میشود که در آن گلبولهای قرمز خون تا حد زیادی کاهش مییابند. پی بردن به علت بروز کم خونی و درمان آن به جبران شدن این کمبود کمک میکند. کم خونی دوران بارداری باعث میشود که شما همواره نوعی احساس خستگی مفرط و ضعف را تجربه نمایید. دریافت مکملهای فولیک اسید و آهن به شما کمک میکند تا بتوانید این وضعیت را بهبود ببخشید. البته لازم است قبل از مصرف هرگونه داروی مکمل با متخصصی که تحت نظر او هستید مشورت کنید.
2- عفونت ادراری از جمله خطرات دوران بارداری
بروز عفونت باکتریایی در مجاری ادراری یکی دیگر از مشکلات رایج در دوران بارداری است. از جمله علائمی که در مورد وجود این مشکل به شما هشدار میدهند میتوان به احساس درد یا سوزش هنگام دستشویی، بروز تب ، تکرر ادرار، احساس فشار در قسمت پایینی شکم، کمردرد، حالت تهوع و احساس خستگی مفرط اشاره کرد. اگر در دوران حاملگی با این علائم رو به رو شدید با انجام آزمایش ادرار میتوانید در مورد وجود عفونتهای باکتریایی مطمئن شوید.
این مشکل معمولا با مصرف یک دوره کوتاه آنتی بیوتیک بهبود خواهد یافت. البته فراموش نکنید که نباید هرگز به طور خودسرانه مصرف آنتی بیوتیک را شروع کنید. در نتیجه برای اطمینان یافتن از مشکل خود و شروع یک درمان امن لازم است با یک پزشک مشورت نمایید.
3- مشکلات مرتبط با سلامت روان
برخی از زنان در طول دوران بارداری یا پس از آن با علائم افسردگی مواجه میشوند. از جمله علائمی که به شما نشان میدهند به افسردگی دچار شدهاید میتوان به موارد زیر اشاره کرد. این علائم به مرور خطرات زیادی را در طول دوران بارداری ایجاد میکنند.
– احساس غمگینی مفرط
– از دست دادن علاقه نسبت به چیزهایی که قبلا برای شما جذاب بودهاند.
– بروز تغییراتی در الگوی خواب، اشتها و انرژی
– درگیری با احساسات ناخوشایند نظیر شرم، گناه، پوچی و بی ارزشی
– تجربه افکار مرتبط با مرگ یا خودکشی
تجربه چند علامت از موارد گفته شده با یکدیگر و پایدار ماندن آنها به مدت حداقل دو هفته یا بیشتر به شما در مورد وجود افسردگی دوران بارداری هشدار میدهد. توجه داشته باشید که درمان نشدن افسردگی باعث میشود که شما نتوانید به اندازه کافی از خود یا جنین مراقبت نمایید. همچنین در نهایت احتمال بروز افسردگی پس از زایمان نیز وجود خواهد داشت. افسردگی پس از زایمان میتواند رابطه شما و نوزاد را مخدوش کرده و در نتیجه به سلامت روان فرزندتان نیز آسیب برساند. در نتیجه لازم است که به موقع برای درمان این وضعیت اقدام نمایید. مراجعه به یک روانشناس تا حد زیادی میتواند در این زمینه به شما کمک کند.
بیشتر بخوانید : کاهش استرس در بارداری
4- فشار خون دوران بارداری
بروز فشار خون مزمن در دوران بارداری میتواند مشکلات متعددی را برای مادر و جنین فراهم کند. از جمله این مشکلات میتوان به پره اکلامپسی، مواجهه با دیابت، سقط شدن جفت، زایمان زودرس و مرده زایی اشاره کرد. در نتیجه بسیار اهمیت دارد که در طول دوران بارداری به طور منظم فشار خون خود را اندازه گیری کرده و در صورت مشاهده علائمی از بالا بودن فشار خون نظیر تورم ناگهانی دست و پا سریعا با یک فرد متخصص مشورت نمایید.
5- دیابت از جمله خطرات دوران بارداری
دیابت دوران بارداری یکی دیگر از خطرهای مهمی است که سلامت مادر و جنین را همزمان تهدید میکند. از جمله عواملی که ریسک ابتلا به دیابت را در دوران بارداری افزایش میدهند باید به وجود سوابقی از دیابت در خانواده، اضافه وزن پیش از بارداری و سابقه سقط جنین اشاره کرد. پزشکان معمولا در چکاپهایی که برای مادران مینویسند بررسی سطح قند خون را نیز در نظر میگیرند.
6- چاقی و اضافه وزن
پژوهشهای جدید نشان میدهند وجود اضافه وزن قبل از بارداری با انواع خطرات بارداری ارتباط دارد. در واقع زنانی که با وزن بالا باردار میشوند بیش از دیگران ممکن است با مشکلاتی نظیر افزایش فشار خون، پره اکلامپسی، زایمان زودرس و سزارین اجباری روبهرو شوند. از همین رو بسیار اهمیت دارد که در برنامه ریزیهای قبل از بارداری تلاش برای متعادل کردن وزن را نیز در دستور کار قرار دهید.
7- انواع عفونتها
در دوران بارداری فرزند شما از بسیاری بیماریها نظیر سرماخوردگی یا مشکلات گوارشی در امان است. اما دچار شدن به برخی عفونتها میتواند شما و جنین را به طور هم زمان درگیر کنند. انجام اقدامات سادهای نظیر شستن دستها و پیروی از رژیم غذایی سالم میتواند به شما کمک کند تا از انواع آلودگیها و عفونتها تا حد زیادی در امان بمانید.
8- تهوع شدید در دوران بارداری
اکثر زنان در 3 ماه اول دوران بارداری به دلیل نوسانات هورمونی حالت تهوع و استفراغ را تجربه میکنند. با این حال اگر این مسئله بسیار شدید باشد و از حالت معمول بیشتر طول بکشد بدن مادر را ضعیف کرده و باعث کم آبی بدن او میشود. در این شرایط لازم است که برای جبران مواد معدنی و آب از دست رفته بدن اقدامات پزشکی لازم را انجام دهید.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
آیا افسردگی قبل از دوران بارداری میتواند احتمال بروز این مشکل را در حاملگی افزایش دهد؟
بله، افرادی که قبلا دوره یا دورههایی از افسردگی را تجربه کردهاند بیش از دیگران در برابر بروز این مشکل در دوران بارداری آسیب پذیر هستند. در نتیجه لازم است برای پیشگیری از افسردگی خدمات روانشناختی لازم را دریافت نمایید. مراجعه به یک روانشناس تا حد زیادی در این زمینه به شما کمک خواهد کرد.
منبع: خطرات بارداری
:: برچسبها:
خطرات بارداری ,
:: بازدید از این مطلب : 202
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0